Борисов бесен на Нинова! Ето защо

Корнелия-Нинова-и-Борисов

С тежки думи премиерът Бойко Борисов даде старт на днешното заседание в Министерския съвет. Повод за острата му реакция бе обвинението от стана на лидерката на БСП Корнелия Нинова, че именно правителството на Борисов е отговорно и виновно за адската автобусна катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души.

В началото на заседанието, премиерът изказа съболезнования към близките на загиналите 17 души в трагичния инцидент. Той похвали работата на лекарите, и на полицията, и на пожарната, които са работили в синхрон и направили всичко по силите си, за да окажат помощ на ранените в злопоучната събота.

„Към никого няма да има нито закрила, нито пощада“, отсече премиерът.

„Ясно са регулирани процесите в държавата“, допълни той.

„Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата – конкурси, строителен надзор, приемателни комисии. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под съдебна отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност“, закани се Борисов. Той призова опозицията да изчака и да се въздържа от обвинения няколко дни, докато текат проверките.

„Въпрос на дни е да се направят експертизите. Призовавам опозицията да изчака няколко дни, докато текат проверките, както винаги никога никой не сме пожали. До там докъдето е вината, до там ще се носи отговорността“, обеща премиерът.

Министър-председателят коментира и протеста на синоптиците, които тази сутрин отново излязоха пред централата на БАН, за да искат развод с академията. Очаква се в 10.30 часа протестиращите служители на НИМХ да влязат на среща с Борисов, образователния министър Вълчев и председателя на БАН акад. Ревалски.

„Ще направя среща с тях, така че всичко, което е в правомощията на БАН да видим докъде са го свършили, какво решение ще се вземе, но не мога да оставя държавата да е заложник на тези процеси, които текат там. Ако те не могат да го решат, ние ще го решим“, заяви Борисов по темата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ