,,Трябва да ядеш много бой, хубавите жени се бият“: Проговориха наши звезди, жертви на насилие

2d709ab23719526bfd5fab199b9f057e

Всяка трета българка е жертва на домашно насилие. Всяка десета е търсила закрила. 62% от убитите жени са загинали в дома си при условия на домашно насилие. За тези факти няма единна държавна статистика, защото България не поддържа такава. От началото на годината у нас са убити 10 жени. Близо 1 милион дами в България пък страдат от домашно насилие, но си мълчат. Сред известните личности у нас също има такива, които са физически тормозени от мъжете си. В последните години все повече популярни дами проговарят, че са ставали жертва на домашно насилие. „Уикенд” се опита да събере на едно място популярните ни сънароднички, които са бити от мъжете си.

Преди 13 години манекенката Катрин Вачева бе пребитата от футболиста на ЦСКА Орлин Орлинов. Тя бе със счупен нос, сътресение на мозъка и редица наранявания след продължилия с часове побой. Катрин закарала играча до дома му, но отказала да се качи у тях, което разгневило Орлинов. „Спрях пред тях, но той не ме пусна да си тръгна. Удари ме и ми счупи носа. Крещеше ми: „Коя си ти, къде ще ходиш?”. Повали ме на земята, удряше ме в корема, в гърба. Станах цялата в кръв. Тегли ме 2 метра по корем до входа му. Всичко стана в кръв, целият му паркет. Първоначално каза, че трябва да ям много бой, защото съм хубава, а хубавите жени трябва да се бият”, разказа Вачева.

Първоначално доста хора я обвиниха, че си измисля и иска да го очерни, но впоследствие се оказа, че и други жени са били бити от Орлин, но само брюнетката се захвана да го съди. „Беше тежко дело. Доста безобразно се държаха разследващите през тези 4 години. В крайна сметка истината възтържествува”, заяви Катрин след години ходене по мъките. По време на делото красавицата получавала и заплахи от различни хора. Самият спортист не се е свързвал с нея, освен с няколко есемеса след побоя с надеждата да не се стигне до полиция. Самият Орлинов я заключил в дома си и в продължение на около 8 часа не я пуснал, като периодично я пребивал.

„Никога не е имал към мен директно сексуални намеци, държеше се приятелски и мило, просто се промени. Според мен има някакви психически проблеми. В момента, в който ме качи насила в апартамента си, буквално на гръб, побоят беше час и половина, след това не ме пускаше да си тръгна. Наложи се да си правя пластични операции, защото имах счупени кости в носа и трябваше да се намести”, заяви пострадалата. Побойникът получи условно година и половина затвор с 3 години изпитателен срок. Освен това му бе наложена и глоба от 10 000 лв. Днес Орлин Орлинов е на свобода и няма данни да е посягал на други дами.

Теодор Давидов – Гринго тероризираше Софи Маринова в продължение на години. Бабаитът от Айтос често ступваше гласовитата певица, а тя наивно очакваше да се промени и да спре да я бие. Софи и Тодор Давидов се ожениха в началото на 2019 г. на пищна сватбена церемония с 250 гости, но бракът им продължи само 5 месеца. До развода им се стигна след поредица от побои, нанесени на фолк певицата от Гринго, при един от които ръката на Софи бе счупена и тя дълго време бе гипсирана. След развода им обаче звездата отново се събра с агресивния циганин. Двамата на няколко пъти се събираха и разделяха, докато Теодор не ограби златни накити и ценности от дома на ромката в Етрополе. Софка най-после събра сили и натири побойника. Това се случи преди по-малко от 2 години. Той я преби за последно, събра си багажа и замина за Германия, където, бе тикнат в затвора заради нанесен побой над свой братовчед. Софи обаче продължава да е влюбена в него и според запознати го посещава в пандиза.

Преслава също ядеше шамарите от вече покойния Георги Станоев – Малката Бирма. Двамата се сбиха жестоко пред стотици зяпачи в чалгаджийница на Слънчака. Тогава той я бутна и й удари шамар, а тя разби стъклена чаша в главата му. В чалга гилдията се коментира, че Преслава била синоним на боксова круша за Бирмата. Той редовно я биел, защото неистово я ревнувал. Добричлийката се стопи с 20 кг именно по време на бурната им връзка. От обкръжението й издават, че тя гладувала с дни, след като мъжът й постоянно й натяквал, че „прилича на свиня”. „Обидите, че е дебела, бяха нонстоп. Горката беше психясала на тази тема. Едно кило да качи, изпадаше в паника, че Георги ще я изгони“, разкриха преди време приятелки на тероризираната изпълнителка. В крайна сметка двамата се разделиха и агонизиращата им връзка приключи окончателно, а Преслава беше заменена от Алисия в леглото на богаташа.

Наскоро Елен Колева призна, че преди време е била тормозена физически и психически от известен мъж. Актрисата не разкри името на тормозилия я, но според запознати това е бившият собственик на „Олинеза” Александър Найденов. „Мълчах от страх и защото съм много добре възпитана да знам какво да кажа и кога да замълча“, разкри преди време „шивачката”. Все пак актрисата признава, че ако един ден напише книга, в нея ще опише всичко, каквото наистина се е случило с нея и човека, с когото е била 6 години.

„Любовите ми бяха изключително драматични, тежки, разтърсващи, пречистващи и трансформиращи. Нито един от мъжете не остана до мен. Те не бяха мъже за дълъг път. Случвало ми се е много пъти да се чувствам самотна във връзките си. Но благодарение на всичко това станах доста силна”, сподели Колева. И уточни, че по пътя е изгубила не само много хора, но и мястото в професията си. „Когато трябваше да избирам, се отказах от кариерата, за да избегна ревността на човека до мен. Никога не бих повторила същата грешка“, коментира Елен Колева, която в момента няма гадже. Преди време красавицата намекваше за шамарите, които е яла от ревнивия си приятел, но никога не го е заявявала в прав текст. Елен съжалява, че е пропиляла най-хубавите години от живота си с Александър Найденов. Актрисата едва сега осъзнава колко много е пропуснала през тези 6 години. Колева признала пред най-близкото си обкръжение, че е отказвала куп предложения за роли, за да угоди на „майонезения” бос. За съжаление, сега вече е твърде късно.

„Не обърнах внимание на професията си, когато трябваше, когато бях в разцвета. Имаше един момент, който трябваше да хвана, а аз го пропилях заради личния си живот”, прави си равносметка 38-годишната актриса. Става въпрос за времето след грандиозния си успех с ролята си във филма „Шивачки”. За нея родената в Монтана красавица печели награда за най-добра актриса през 2007 г. Малко след като грабна приза, Елен стартира връзката си с Александър Найденов. Той слага край на 22-годишния брак с жена си, от която има двама синове, и заживява под един покрив с Елен. Бизнесменът и младата актриса си обещали „емоционална и сексуална вярност на сто процента”, както самите те казваха по времето, когато бяха заедно. След разлъката с Александър Найденов Колева си намери работа в Народния театър, но скоро след това я уволниха. Дълго време се говореше, че бившето й гадже има пръст както в назначението й, така и в изгонването й. Нито той, нито Елен обаче са коментирали тези слухове.

Певицата Дебора също бе пребита пред блока, в който живее. За това тя обвини бившия си приятел. Трима непознати мъже я нападнаха пред дома й, нанесоха удари по лицето й. Според нея те са изпратени от бившия й приятел Стоян Стоянов. Преди това и лично той е нанасял побой върху нея. Стоян и Дебора се разделиха само месец след като се роди синът им Самуил.

„На кръщенето на детето ми се скарахме с бившия ми много жестоко. Не бях поканила неговата нова приятелка на празника, както и тогавашния мой приятел. Бяхме двете семейства, не беше удачно според мен да каня новите ни половинки. Бившият ми беше употребил алкохол, явно беше прекалил. Започна да крещи пред всички гости, да ме заплашва, че ще ме убие”, призна преди време чалгаджийката. Днес тормозът над Дебора е в историята, защото тя не общува с бившия си, но все още помни боя, който е изяла преди години и това я е травмирало за цял живот.

Жана Бергендорф също бе подложена на сериозен побой от страна на гаджето си Леандър. Приятели на певицата издават, че докато били заедно, той често й посягал и постоянно й искал пари за дрога. След боя Жана беше с комоцио с огромни хематоми по тялото си. Двамата възлюбени се събираха и биеха още няколко пъти, като в крайна сметка се разделиха окончателно. Жана е споделяла, че мъжете на майка й също са я били. Леандър пък твърдеше, че не той я е налагал, а тя него.

Актрисата Диана Димитрова е един от последните втрещяващи случаи на насилие. Побоят е отпреди 6 години, но тя го разкри едва наскоро. Шокиращото признание за агресията актрисата направи 3 дни след Международния ден за борба с насилието над жени. Диана показа множество снимки, на които се виждат синини по ръката й и белези по лицето. Димитрова твърди, че инцидентът се е случил пред 30 души снимачен екип. Първоначално актрисата не призна как е името на побойника, но преди няколко седмици потвърди информацията ни, че това е Юлиан Вергов. Разбира се, Вергов отрича да е удрял своята колежка, като твърди, че само я е бутнал, а тя се е наранила на закачалката. Съдебната и словесната драма между двамата тепърва предстои.

Последният случай на насилие е на фолк дивата Мария, която беше пребита от мъжа си Мирослав Соколов. Според хора от бранша Отварачката на няколко пъти е била боксова круша на ревнивия Миро Дзвера. Всеки път чалгаджийката е преглъщала достойнството си в името на любовта и парите. Последния път боят е бил най-жесток, но не това е провокирало Мария да се замисли дали да подаде документи за развод, а фактът, че се разчу за побоя. Двамата вече оправиха отношенията си и отново са щастливо семейство. В интервю за „Уикенд” Мирослав Соколов категорично отрече да е упражнявал насилие над Мария.

Нейната колежка Андреа също преди време загатна, че е била бита от бившия си годеник Кубрат Пулев, но така и не коментира директно дали е удряна. В навечерието на раздялата й с Кобрата блондинката публикува в социалните мрежи снимки, на които си личеше, че има синини и подутини по лицето си. „Извинявай, че изкарах истината”, написа тогава към фотото, което бе споделено на стори в инстаграм, а малко по-късно снимката изчезна от профила на Андреа.

Младата певица Тита също изяде боя от бившия си Недко Николов. При раздялата им здравенякът счупи два пръста на изпълнителката и се разделиха със скандал. ММА боецът беше побеснял, че по медиите се разчу за насилието на Христина Христова, както е истинското име на певицата. Тита не отрече новината за побоя. Най-доволни от раздялата били родителите на изпълнителката, които никак не харесвали агресивния примат Недко.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ