,,Пускат кучета, искат да се отърват от тях“: Глутница тормози цял град, разкъсаха ръката на мъж

пострадал

Глутница кучета тормози хората в град Каблешково. След последното нападение и разкъсана ръка на мъж, вчера хората започнаха да събират подписи със зов за помощ, съобщава Нова телевизия.

„Видяхме, че му тече кръв от ръката, попитахме го какво се е случило и той ни обясни, че едното куче го е ухапало. Просто го помолихме да влезе, промихме го и го изпратихме в здравната служба да му бият една ампула за тетанус”, разказа фармацевтът Петя Дончева.

Напрежението ескалира преди два дни, уточнява репортерът Елена Танева. Проблемът с четириногите обаче бил от месеци, нападенията не е едно, а страхът растял.

Всеки ден вървя с количката си се обръщам, защото се притеснявам да няма след мен куче, споделя Ралица Стоянова. Има такъв случай – майка на две деца бе подгонена от голямо куче, добавя тя.

Учителката Павлина Дърлянова пък разкри, че нейни ученици са преследвани от глутници, когато отивали да си купуват закуски.

Милена Иванова сподели, че след народни танци тя и колежките й не смеели да се качат в колите си. „Добре, че имаше едно момче, което се разбръмча със своите возило, за да привлече внимание и ние да можем да влезем в автомобилите си“, добавя тя.

Жителите на града предприеха подписка, която да внесат в Община Поморие с молба за съдействие. Общинския приют там обаче бил препълнен.

„В момента в приюта в Поморие има 160 животни, а в съседна община в приюта има 4 животни. Проблемът в частен случай е такъв, че всеки четвъртък, използвайки пазара и стълпотворението от хора, се пускат животни, които повечето не са бездомни, а са техни и искат да се отърват от тях”, обясни управителят общинския приют в Поморие Валентин Продромов.

„Ежеседмично, да не кажа ежедневно, получавам сигнали за нови бездомни кучета. Особено след четвъртък, след пазара, както днес имаме, утре ще има минимум 3 кучета, които ще са пуснати на територията на града ни”, казва кметът на Каблешково Ивайло Иванов.

За изхранването на животните са нужни по 2 тона храна на месец, което задъхва и общината. А на пазара вчера имаше изоставени нови кучета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ