Брутално зверство разтърси София! Мъж удря майка си по лицето, заплаши я с убийство

задържане арест полиция

Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 48-годишен мъж, изнудвал 71-годишната си майка за пари и ѝ нанесъл телесна повреда.

За времето от около 22,30 часа на 19.04.2023 г. до около 03,00 часа на 20.04.2023 г. в апартамент в ж.к.“Дружба“ в гр.София, обвиняемият К.Т. с цел да принуди майка си да изтегли парична сума от банковата си сметка и да му я предостави, я заплашил с насилие, като ѝ казал, че ще я убие, а след това я ударил няколко пъти с юмрук в лицето. Деянието е придружено със заплаха за убийство и с причиняване на лека телесна повреда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.213а, ал.2, т.1 и т.2, вр. ал.1 от НК. Обвиняемият е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление К.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, предава novini.bg. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, съобщиха от пресцентъра на СРП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ