Внимание! Много опасна болест върлува в Пиринско!

Болница

Сериозно покачване на болните от сифилис констатира болницата в Перник. Над 15 вече са регистрираните лица с поставена диагноза на предаваната по полов път зараза. Около 4-5 души са били лежащо болните миналата седмица в кожното отделение на пернишката болница с тази болест, потвърдиха лекари от МБАЛ „Рахила Ангелова“, цитирани от struma.bg.

За сериозно притеснение у хората от предаваната по полов път зараза сигнализираха и жители от пернишкия квартал „Хумни дол“. Там по непотвърдена информация се носи слух, че автопатрули идвали на адреси и съпровождали лица до местната болница, за да се извърши стриктен лекарски преглед.

Сифилисът е заразна болест, която се лекува само чрез прилагането на антибиотик, и в зависимост от неговата фаза той може да бъде приложен венозно или чрез таблетки. Обикновено лечението трае поне една седмица под лекарски контрол, а в тежките случаи, протичащи със сериозни усложнения, достига и до месеци, твърдят специалисти.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ