Кой роди бебето на Камелия и я направи майка? Това в България е забранено

7 Dni Bulgaria23.04.2023
1

Камелия е най-възрастната попфолк певица в България, която става майка.

Изпълнителката гушва първородната си рожба на 52 години. Да има дете бе най-голямата мечта. Огнената блондинка я сбъдна навръх Великден, а в късния следобед на 16 април Камелия качи първа снимка с бебето в социалните мрежи.

“За нашето семейство е най-великият Великден. Имаме си бебе. Благодаря на всеки, помогнал за раждането ти, мило наше всичко”, написа под фотоса с пеленачето певицата.

Напълно е възможно попфолк иконата да е осиновила първото си дете. Това може би подсказват и думите “благодаря на всеки помогнал”.

Камелия има здравословен проблем, който не позволява да роди. Певицата многократно е признавала, че усложнение при нея не е да забременее, а да износи плода. Това е причината през годините няколко пъти да преживее аборт.

Единия път дори е бременна с близнаци,

но малко преди рождения си ден е принудена да махне плода.

“Прекъсвала съм спонтанно три бременности. Искам да имам деца и направих всичко възможно. Пътят, който извървях, не беше лесен. Много неща съм спестила дори на родителите ми. Най-горчивото беше, когато на рождения ми ден трябваше да направя аборт, бях бременна с близнаци. И си казах – за да се случи това нещо, или съм готова да го преживея, или това е моят белег, за да мога да продължа напред”, каза преди 2 години Камелия в интервю по случай 50-ия си юбилей.

Вариантът с осиновяване на бебе е най-лесен за Камелия. Сурогатното майчинство в България е забранено, за разлика от много европейски страни.

Санкциите в родното законодателство са доста сериозни за всички замесени страни.

Ако се разбере, че семейство плаща на жена да износи бебето им, това е наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 6 години, както и с глоба от 5 хил. до 15 хил. лева.

Камелия едва ли би искала да има проблеми със закона още повече за нещо, за което мечтае цял живот. Певицата е доста популярна и веднага би се разчуло, ако се докаже, че тя и мъжът до нея плащат на сурогатна майка да износи бебето им.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ