Изненада! След 4-те скандални отказа: Сираков с крайно решение – издига свой близък в Левски

payimage-573881

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков продължава с търсенето на нов изпълнителен директор. Появи се вариант, при който правният консултант на боса на „сините“ Борислав Георгиев да застане на позицията, твърди „Тема Спорт“. През миналата седмица стана ясно, че той е председател на Управителния съвет на новото сдружение „Бизнес клуб Левски“.

Юристът бе представен пред акционерите на Общото събрание на дружеството, което се проведе на 6 април. Преди това Георгиев взе участие и в разяснителната пресконференция за увеличаване капитала на дружеството в началото на март. Очаква се съвсем скоро да стане ясно името на новия изпълнителен директор, който да изземе функциите на Ивайло Ивков.

Както вече стана ясно, Сираков изпитва сериозни трудности по намирането на оперативен ръководител. Настоящият такъв Ивайло Ивков е в процес на раздяла с клуба. Той все още изпълнява дейността си, но го прави от дистанцията.

Адвокатът наскоро съобщи, че си е събрал багажа и е напуснал офиса си на „Герена“. Ивков ще е на поста, докато името му бъде заличено от Търговския регистър. В момента именно той е човекът, без чийто подпис не може да мине нито една финансова операция, свързана с Левски.

Първи отказ Наско Сираков е получил от Даниел Боримиров. Мажоритарният собственик е предложил поста на човека, който сега е председател на Управителния съвет. Идеята е била бившият капитан на Левски да е изпълнителен директор, като да му помага екип от специалисти за оперативната дейност. Засега не е минала идеята и за Венцислав Димитров, който е представител на спонсора в НС. Двама други набелязани също са дали категоричен отказ на Сираков за въпросния пост.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ