Дачков безпощаден: ,,Промяната“ изглеждат като ученици от соца. Борисов ги отнесе на живо по ТВ

payimage-580885

Борисов отнесе „Промяната“ на живо по телевизията. ПП-ДБ просто трябва да влязат в директна коалиция с ГЕРБ, за да извлекат поне някаква полза от това самоунижение. Другото би било пълна глупост от тяхна страна. Те вече са със свалени гащи и изглеждат като ученици от соца, хванати да пушат в междучасието. Това коментира на страницата си във Фейсбук журналистът Явор Дачков.

ГЕРБ им изнесоха урок по политика, а от срещата стана ясно, че Асен Василев е точно толкова умен и компетентен, колкото и Кирил Петков. Ако има някой със здрав разум в ПП-ДБ трябва да им даде съвет моментално да влязат в официална коалиция с Борисов и да искат равнопоставено представяне в изпълнителната власт, защото това е последният им шанс. Следващият път ще говорят с него от позицията на трета, че и четвърта политическа сила.

Той коментира и началото на лидерската среща между Борисов и Василев-Петков:

ПП-ДБ продължават да са категорични, че няма да подкрпепят правителство, предложено в мандата на ГЕРБ. За сметка на това обаче ще обсъдят в партиите си варианта да предложат управленска програма, която да бъде съгласувана с ГЕРБ. Първата по големина коалиция пък иска състав на кабинет, защото ако в него има неприемливи лица – те няма да го подкрепят.

Това стана ясно на лидерската среща между двете най-големи парламентарни групи в 49-то Народно събрание – на ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ. Двете формации търсят „консенсус по темите, засягащи дневния ред на държавата и обществото в контекста на предстоящото връчване на първия проучвателен мандат“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ