Томислав Дончев: Не е време за капризи! Спорът за бюджета изглежда като спор между счетоводители

томислав дончев

„Не е време за политически егоизъм и капризи. Основният смисъл на политиката е да произвежда решения, а тя се превърна в технология на скандала“. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев в ефира на Би Ти Ви.

Дончев обясни, че партията му търси аргументи да подкрепи правителство с втория мандат на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“, и призова от там да им ги дадат, като един от тях трябва да е проектокабинета. Оцени и като „възможен модел“ идеята на Атанас Атанасов да се сформира правителство тип „Попов“ 2, понеже ситуацията е нестандартна.

„За да има политики, трябва да има правителство“, посочи Дончев.

Да се откажеш от първия мандат е много тежко решение, каза Дончев.

Ако всеки от нас се занимава единствено да отглежда и да радикализира своите поддръжници, до никъде няма да стигнем, каза Дончев. Както и че политиката изисква да се носят последствията от непопулярни решения. Според него следващият кабинет ще трябва да вземе тежки решения като политики за консолидация или как да се спре обедняването, базиране на капиталовата програма на страната на средства от ЕС. То обаче трябва да се вземе от стабилно правителство, а не от такова, на което „му се клатят краката“.

„Спорът за бюджета изглежда като спор между счетоводители“, каза Дончев. Според него в бюджетът има резерви, но те не са на стойност 6 млрд. лева. „Да се окаже, че дефицитът трябва да е 6% или да се вдигат данъци – това е най-лошата версия“, посочи той. Иначе обясни, че работата по бюджета и други теми е възможна с ПП-ДБ и ги нарече „доскорошни опоненти“.

Това би било коалиционно управление, което ще е трудно разбрано от нашите членове и привърженици, каза Дончев за евентуално управление с ДПС и БСП. Припомни и за партийното решение на ГЕРБ да не се коалират с БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ