Явор Божанков направи немислимото в НС! Председателят се видя в чудо: Това е прецедент!

явор божанков

Прецедент – така може да се определи случилото се преди минути в Народното събрание (НС). В основата на това се оказа отцепникът от БСП Явор Божанков, който сега е народен представител от „Продължаваме промяната“.

Без изобщо да му е дадена думата той се качи на парламентарната трибуна и започна да говори с типичния си провлачен тон. В този момент в залата се чуха викове.

Заради това още в началото обаче председателят на парламента росен Желязков го прекъсна с думите: „Г-н Божанков, съвсем основателно колегите обърнаха внимание, че не съм Ви дал думата.

Ако считате, че може да си я вземете го заявете изрично, но преди Вас имаше други колеги“.

„Ако искате да довърша процедурата, започнах, една секунда ми трябва“, опита се да се оправдае Божанков, но отново бе прекъснат от шефа на НС.

„Колеги, използвам този прецедент, за да обърна внимание, че и по сега действащия правилник, а и по бъдещия, думата дава председателят.

Нека Божанков да довърши своя прецедент“, каза Росен Желязков и така отцепилият се от БСП и отишъл при ПП депутат продължи словото си.

Днес депутатите трябва да приемат своя нов правилник за работа.

Това не е първият път, в който Божанков предизвиква скандал в новия парламент. Преди дни той нарече тъпи популисти БСП и „Възрaждане“ и се изхвърли в защита на украинското зърно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ