НС се тресе! Костадинов за Пейков: Простак! Г-н председател, изхвърлете го или ще го сторим ние

payimage-581093

Бурен скандал избухна в парламента след размяна на реплики между депутати от ПП-ДБ и „Възраждане“.

Думата взе Манол Пейков от ПП-ДБ, който поиска да направи забележка на колегите си.

„Към г-н Костадинов и колегите от „Възраждане“, които нееднократно използват термините като „Доносническа България“ и коалиция „Сорос-Донос“. Не ме репликирайте, можете да излезете и да кажете това, което искате, на трибуната“, заяви той, докато представители на „Възраждане“ му отговаряха от място.

„Не е цивилизовано да си говорим по този начин. Г-н Костадинов, вие се опитвате да нормализирате този език, който е неприемлив в публичното пространство. Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано и уважително към нас“, каза той, а хората от „Възраждане“ протестираха присмивайки се.

„Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение и винаги мога да ви назова „Коцето късопишков“, имам предвид човек, който пише с къси букви. Въображението ми е безкрайно. И запомнете, че за всеки следващ път, когато в присъствието на президента вие използвате подобни думи, ние ще намерим начин да използваме същите срещу вас. Просто не го правете“, предупреди той.

Малко по-късно думата взе Костадин Костадинов: „Тук горе имаше един балкон пълен с деца. Тези деца слушаха просташки изказвания от един простак. От един типичен доносник. И всичко това не носи абсолютно нищо полезно за нашата страна.“

„Тук от тази трибуна трябва да се спазва някакъв тон. И този тон трябва да бъде абсолютно почтен. И когато видите представители на утайката на българската политика – „Доносническа България“, да се опитват да задават просташки тон, държейки се просташки, г-н председател, направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента, защото ще я изхвърлим утайката ние. И няма въобще да се колебаем следващия път. Разбрахте и ме?“, избухна Костадинов.

След като градусът в залата рязко се вдигна, председателят Росен Желязков обяви почивка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ