Легендарната Валерия Велева попиля Кирил Петков: Престани с това мекане! Много е дразнещо

валерия велева

Могат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да работят заедно по законодателните промени и да вземат съвместни управленски решения? Тази тема коментираха в ефира на bTV журналистите Валерия Велева и Александър Симов, политическият ПР и режисьор Нидал Алгафари, както и политологът Христо Панчугов.

,,Цялата ситуация е абсурдна. Поставени сме в следния казус вторите искат да наложат на първите да ги подкрепят за правителство на малцинството. И то при положение че ПП- ДБ нямат никаква подкрепа в парламента. Те са скарани с всички политически сили. Няма логика да се притиска първият да подкрепи мандата на втория“, коментира журналистът Валерия Велева.

„В това, което наблюдаваме, няма нищо нестандартно. Тук говорим за елементарен процес на преговори, в който очевидно не е възможно да се работи на парче. Толкова пъти сме виждали този блокаж в българския парламент, че единственият възможен разговор е разговор в неговата цялост – не само за политиките, а и за хората, които биха могли да ги осъществят“, каза от своя страна Христо Панчугов.

„Само това, че лидерите на двете големи политически партии седнаха на една маса, е някаква крачка напред. Макар тя да е напълно безсмислена. Това, което чуваме и от едната, и от другата страна, ни поставя в абсурдна ситуация. Чуваме Бойко Борисов да казва, че „ние си простихме“. Какво точно си простихте? Ти им прости, че те арестуваха незаконно. Но ми е интересно ПП какво са простили на ГЕРБ в момента. Ако двамата лидери са си простили едни на друг, това означава, че политиките, които ще водят занапред, са едни и същи“, каза режисьорът Нидал Алгафари.

„Подозирам, че е възможно да се издигнат такива имена, които да са подходящи и за двете първи политически сили. На този етап обаче това звучи като част от целия комикс, в който живеем. Ние виждаме от страна на „Продължаваме промяната“ две абсолютно противоречащи си твърдения – готови са да обсъждат законодателна програма, но не и съвместно правителство, но едното следва Другото и тези две неща не могат да се разглеждат самостоятелно“, заяви Александър Симов.

„Бих искала да отправя един апел към политиците – да престанат с това мекане. Това „ще направиме“ и „ще решиме“, което налага Кирил Петков, показва неправилна употреба на българския език. Много е дразнещо“, призова Валерия Велева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ