Александър Морфов е приет в болница заради сериозен проблем: Честно, не се чувствам добре

payimage-315815 (1)

Режисьорът Александър Морфов е в болница със сърдечен проблем, сподели самият той. Наскоро той бе уволнен от Народния театър.

„Не се чувствам добре, да ви кажа честно. Имам проблем със сърцето и съм в болнично заведение. Нямам нужда от нищо в момента, надявам се да се оправя…“, сподели режисьорът.

Миналата година бившият пиар на ДПС Велислава Кръстева беше назначена за завеждащ „Връзки с обществеността“ в Народния театър. На парламентарните избори на 2 октомври м.г. тя придружила почетния председател на партията Ахмед Доган до урната. В знак на протест срещу това действие на Кръстева, главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета ѝ с думите „ДПС“ и „Изчезвай“. След това изписа „Официален офис на ДПС“ и на вратата на кабинета на директора Васил Василев.

Директорът на Народния театър на свой ред разпореди да се извърши вътрешна проверка и да се снемат обяснения от „лицето Александър Морфов“ и от свидетели на конфликта му с пиара Кръстева, която две седмици след надраскването на вратата, подала жалба срещу режисьора. В нея твърдяла, че от септември 2022 г. е подложена на тормоз като към нея били отправяни „обидни, подигравателни реплики и язвителни коментари“.

Стигна се и до полиция, където Морфов бе извикан да даде обяснения. Уволнението на режисьора предизвика протест на актьори, които призоваха политиците и бизнесмените да не се месят в работата на културната институция, пише „24 часа“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ