,,Децата ти ще останат сираци“. Каплата закани да убие дупничанин, но днес вие от ужас

Васил Капланов-Каплата, Никола Капланов

Окръжен съд – Кюстендил призна дупничанина Васил Капланов-Каплата за виновен в закана за убийство и го осъди на „лишаване от свобода“ за срок от 1 г.

Присъдата не е окончателна и може да се протестира и обжалва, предава 24 часа. Капланов бе признат за виновен в това, че на 31 август 2020 г., в курортен комплекс „Слънчев бряг“ се е заканил на Димитър Недев от гр. Дупница с думите: „Децата ти ще останат сираци“.

Съдът определя първоначален режим на изтърпяване на наказанието „общ“. Приспада времето, през което подсъдимият е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, от 01.09.2020 г. до 21.12.2020 г., както и времето , през което е бил задържан с мярка за неотклонение „Домашен арест“, считано от 21.12.2020 г. до 26.07.2021 г., като 2 дни арест се зачитат за 1 ден задържане под стража.

Капланов се свързва с изчезването на Янек Миланов на 31 юли 2020 г. Тогава Янек е видян за последно да се качва в колата на Каплата и досега от него няма и следа. Разследването обаче засега не е установило Капланов да има нещо общо с изчезването на Янек. Тогава в социалните мрежи бе създадена група за издирване на Янек. В нея Димитър Недев, който е председател на мото клуб в Дупница, публикувал свой пост. След това последвала и заканата от страна на Капланов, изпратена по електронен път.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ