Извънредно! Бойко Борисов със спешни мерки по казуса „Силистар“!

бойко борисов

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме всички законови мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет-Царево във връзка с казуса „Силистар“.

Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация.

Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжна прокуратура.

Припомняме, че напрежението се създаде след решението на общинския съвет в Царево да започне процедура за строителство на 22 декара в Силистар. В качеството си на лидер на ГЕРБ Борисов незабавно „разпореди” на кмета на града да не изпълнява решението, докато не убеди обществеността, че е правилно.

Борисов уточни, че кметът на Царево му обяснил, че става въпрос за един път, „за който се карат и се бият непрекъснато“.

Екоминистерството започна проверка има ли извършено нарушение.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ