Нечовешко! Сигнал: Изрод продава старо куче за стръв. Народът побесня, иска масови арести

куче

Стар и очевидно в недобро здраве пес се продава за стръв при нелегалните битки с кучета. Жена се свързала с редакцията на Plovdiv24.bg, за да разкаже, че се е натъкнала на обява в интернет за продажба на куче, което е било използвано за настървяване при боевете.

Ето нейния разказ:

Здравейте,

Наскоро имаше новина за питбул, убил стопанина си. Но рядко в новините достигат хората, които нелегално развъждат и ползват незаконно кучета за боеве и след това или ги убиват, или ги изхвърлят, или ги продават, за да бъдат ползвани за стръв. Може би за стръв се продава кучето от снимките, което е в окаяно състояние. Тези незаконни дейности се случват на тъмно, а най-абсурдното е, че обявите се появяват в olx.com.

Както виждате в снимките се вижда локация село Йоаким Груево, което е в близост до Пловдив, община Стамболийски.

Пиша ви с молба да публикувате тъжната реалност за отношението към кучетата и първопричината, за агресията между животни и хора. Това куче е едно от много, които са жертва на човешка агресия и алчност и то не е учено на добро поведение, а е подлагано системна на агресия, и с какво му остава да отвърне?

Те би трябвало да са защитени от Закона за защита на животните, но никой не извършва проверки, глоби и арести.

Ще съм изключително благодарна ако публикувате по-страшната страна на продаването и развъждането на кучета за боеве. Куче цялото в белези от ухапвания след боеве, вече ненужно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ