Горещо! Шофьорът на обърналия се край Своге автобус с първи думи в съда!

григор григоров

С превръзка на главата и накуцвайки – така Григор Григоров влезе в съдебната зала. В момента състав на Софийския окръжен съд решава за поисканата от прокуратурата мярка за неотклонение „домашен арест“ за шофьора на катастрофиралия край Своге автобус.

Той беше докаран в Съдебната палата със съдебна охрана и с видими следи от катастрофата от събота вечерта, информира БНР.

В залата има негови близки, които мълчаливо изчакват съдебното решение. Адвокатът на Григоров – Христо Ботев, поиска още време да се запознае с материалите по делото, но още преди да ги прочете, изрази учудването си, че прокуратурата иска за клиента му втората по тежест мярка за неотклонение, при положение, че вече е станало ясно на какъв път е станал инцидентът. В аванс Христо Ботев обяви, че ще настоява за експертиза на пътната настилка и след това на допълнителна техническа експертиза дали е имало значение скоростта, с която се е движил автобусът, тъй като според него, с каквато и скорост да се е движил, при тази пътна настилка е можело да се случи катастрофа и е било въпрос на време това да се случи. Според адвоката му Христо Ботев той е в изключително тежко психическо състояние, защото от години е познавал част от починалите и пострадалите край Своге.

Единствените думи на Григоров пред съда бяха, че съжалява за катастрофата и за случилото се през сълзи, съобщи БНТ.

Засега шофьорът е единственият обвиняем за катастрофата. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на средни и тежки телесни повреди на повече от едно лице. Причината да бъде подведен под наказателна отговорност е, че според показанията на тахографа в момента на катастрофата автобусът се е движил с 53 километра в час, при ограничение на скоростта от 40 км.

Вчера Григоров беше изписан от болницата и отведен в ареста на Националното следствие.

Снимка: БулФото



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ