Ново 20! Спрягат Манол Пейков и Александър Морфов за министър на културата?

payimage-581476

Нови имена за министри се завъртяха в парламента. В.Промяната“ говорят, че изобщо не било сигурно, че ще предложат Атанас Атанасов за вътрешен министър. Обсъждало се името на Емануил Йорданов, който бе силов министър по времето на Иван Костов, пише. Труд“.

Имало и известни резерви срещу Асен Василев, който според визията на ПП-ДБ, трябва да оглави Финансовото министерство. Другите предложения са: Георги Ганев и Мартин Димитров.

Акад. Николай Денков, който е приел да бъде кандидат-премиер на десните обаче упорствал и искал Василев да финансист № 1. „Виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи атаките срещу него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво“, каза Денков в петък. И не потвърди, но и не отрече, че Кирил Петков се споменава за вицепремиер с ресор Шенген и спецслужбите.

За министър на правосъдието се спряга отново Надежда Йорданова.

Външно министерство от коалицията обмисляли да поверят на Даниел Лорер, но Кирил Петков лансирал упорито Весела Чернева, която бе негов външнополитически съветник по време на премиерстването му.

Социален министър в проектокабинета на ПП-ДБ е Искрен Арабаджиев, но и за МТСП също има спорове дали номинацията на Елисавета Белобрадова не е по-удачна. Калина Константинова този път е харесана за министерството на транспорта, а за министър на спорта е възприет Настимир Ананиев, тъй като около Радостин Василев има прекалено шум.

За министър на културата номинации имали Манол Пейков и Александър Морфов. Пейков обаче се споменава и като вариант на промяната за кмет на Пловдив.

в регионалното министерство от ПП-ДБ обсъждат инж. Ивайло Стайков или Йордан Терзийски от ПП. Първият вече беше зам.-министър във ведомството, а Терзийски беше зам.-председател на регионалната комисия в 47-ото НС.

За министър на отбраната е уговарян Велизар Шаламанов, който вече е бил служебен министър при Георги Близнашки и е с ясна проатлантическа позиция.

Антон Тонев, който в момента не е депутат от ПП, Може да влезе в министерския списък за здравно министерство. Тонев беше шеф на здравната комисия в предния парламент, но отпадна от 49-ото НС заради активистката на ДБ Стела Николова, която го измести с преференции на изборите на 2 април.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ