Ще я погне ли прокуратурата? Камелия си купила детето от украинка за 40 000 евро

7 Dni Bulgaria01.05.2023
1

 

Прокуратурата в България няма да разследва поне засега при какви обстоятелства фолкпевицата Камелия се е сдобила с новородено бебе, обяви пред „Уикенд“ представител на държавното обвинение. 

Навръх Великден 52-годишната блондинка изненадващо обяви от профила си в социалната мрежа Фейсбук, че е сбъднала мечтата си и е станала майка заедно с мъжа си Цветин. „За нашето семейство е най-великият Великден. Имаме си бебе. Благодаря на всеки, помогнал за раждането ти, мило наше всичко!”, написа под фотоса с пеленачето певицата.

След появата на новороденото Камелия отказва медийни изяви, „огън момичето“ още не е разкрила дори пола и името на пеленачето. Според нейни близки това се дължи на суеверие – през годините популярната фолк изпълнителка на няколко пъти е била бременна, един път даже е носила близнаци в утробата си, но е правила спонтанни аборти заради здравословен проблем.

Във фолксъсловието обаче битува друга версия за нежеланието на Камелия да говори за първата си рожба –

 

бебето е родено от сурогатна майка,

 

украинка, на която е било платено, за да износи плода в утробата си. Твърди се, че цялата операция е излязла над 40 000 евро на Камелия и на съпруга й Цветин. За да мине безпроблемно цялата процедура, Цветин е признал бащинство на пеленачето и е направил постъпки пред компетентните органи Камелия да придобие осиновителни права над новороденото.

В България сурогатното майчинство е забранено от закона заради масовата практика от последното десетилетие българки от ромски произход да продават бебета си в Гърция. Ако се докаже, че Камелия и Цветин са платили на жена да износи бебето им, то те рискуват

 

осъдителни присъди от 1 до 6 г. затвор,

 

както и финансови глоби от 5000 до 15 000 лева.

Според мълвата, която се разпространява в чалга средите, сурогантата майка на бебето на Камелия вече е в България и се е сдобила със статут на бягаща от войната в Украйна. В следващите седмици у нас окончателно ще бъде оформена процедурата по осиновяването на бебето на популярната фолк изпълнителка. Възможно е майката на пеленачето също да остане за постоянно в България.

Макар да има данни за сурогатно майчинство при бебето на Камелия, прокуратурата няма намерение да води разследване срещу 52-годишната звезда.

„Според документите става въпрос за осиновяване. Като баща на новороденото бебе е вписан Цветин, а той е официално женен за Камелия. Тя ще придобие осиновителни права над бебето до няколко месеца“, твърди пред „Уикенд“ запознат със заплетения казус. Камелия и Цветин биха могли да имат проблеми, само ако майката на пеленачето направи самопризнания, че й е платено, за да забременее и да го износи в утробата си. Твърди се, че за де не се стигне до такава ситуация, Камелия и Цветин ще плащат на сурогатната майка по 500 евро месечна издръжка, докато роденото от нея бебе навърши пълнолетие.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ