Проговори жена, оцеляла в трагедията край Своге! Разказа какво е правел шофьора и…

Жена своге

За първи път пред камера застава една от пътничките в автобуса, който катастрофира край Своге. Лидия Филипова от Войняговци е една от оцелелите в катастрофата край Своге и е най-леко пострадалата. Разминава се само с натъртвания. Във фаталната събота се возила на четвъртата седалка зад шофьора. Настроението в автобуса било приповдигнато, съобщава Нова телевизия.

„Направи един завой и след това веднага вдясно автобуса. Валеше силно. Сякаш автобусът се качи на нещо или влезе в дупка, не знам точно. Инстинктивно се хванах за седалката и може би това ми е и помогнало”, разказва Лидия.

Една от оцелелите жени успяла да се обади за помощ на 112. През това време шофьорът на автобуса Григор Григоров започнал да вади хора. След това дошли пожарникарите.

Лидия била близка с всичките загинали. Членувала в пенсионерския клуб на Световрачене от години. Пенсионерите пътували често с шофьора Григор Григоров и се чувствали спокойни с него.

От днес Лидия ще празнува рождения си ден на фаталната дата на катастрофата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ