Настръхващи разкрития за битата шефка на затвор: Целият й лицев череп е смачкан, а биячът е…

payimage-340555

Състав на Окръжния съд в Кюстендил постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Хр. Г. , на 21 години, обвинен за грабеж, придружен с тежка телесна повреда на 55-годишна жена, извършен в центъра на Бобов дол. Нападението стана в петък вечерта, жената беше откарана в „Пирогов“, има опасност за живота ѝ. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд – София, предава Bulgaria ON AIR.

Около 19:00 часа на пешеходната алея в местността „Свети Спас“ в Бобов дол жената е нападната от 21-годишния мъж от същия град, който и е отнел дамска чанта, мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лева. От събраните по досъдебното производство доказателства към момента е ясно, че става въпрос за тежко умишлено престъпление. Мъжът е направил и самопризнания.

Съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Хр. Г. е осъждан като непълнолетен за нанасяне на средна телесна повреда и за грабеж, придружен със средна телесна повреда.

Деянието по настоящето дело е извършено в изпитателния срок на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено му от Окръжния съд в Кюстендил през 2020 г. С висока степен на обществена опасност са както деянието, така и деецът, се казва в мотивите на съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, предаде БНР.

Разследването установило, че жената е ударена с камък по лицето. Травмите ѝ са тежки, коментира главният лекар на болницата в Дупница, където е била приета след подадения сигнал за нападението, д-р Ени Лефтеров:

„Целият лицев череп е смачкан. И само по себе си травмите са такива, че в определен период от време има опасност за живота“, посочи той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ