Борислав Сарафов разкри: Говорим за зъл гений, това е опит за убийство. Избързал е със секунда

payimage-582028

Много добре подготвен и много добре изпълнен план. Преди минути ми докладваха за вида на взривното вещество и то е самоделно. Това говори за максимален професионализъм за изготвянето на взривно вещество и залагането му, имало е отсколки. Това говори и за един комплекс от качества. Това заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов по повод случая с взрива срещу автомобила на обвинител №1 у нас Иван Гешев.

По думите му предмет на разследването е дали има изтичане на информация.

„Бомбата е взривена по електронен път. Израелският специалист, с когото работим, изрази възхищението си за професионализма на извършителя. Говорим за зъл гений!“, каза още той. Сарафов уточни, че бомбата е можела да се взриви и от голяма дистанция, но някой е имал зрителен контакт, защото тя се е задействала в момента, в който автомобилът се е изравнил с бомбата. „Извършителят е имал визуален контакт, но това което е спасило животът на всички е, че е избързал със секунда. Не мога да кажа всичко, но проверяваме дори и със следови кучета“, каза той.

По думите му в България отдавна не е имало атентат с бомба, предава novini.bg. „Не мога да кажа дали у нас има толкова добре подготвени сапьори“, отсече той.

Сарафов заяви, че не може нито да потвърди, нито да отхвърли въпроса за очевидците. „Изземат се записите от всички видеокамери в района. Очаквам държавата да вземе всички мерки, защото тука е засегната държавостта, а не личността на главния прокурор. Това наистина беше опит за убийство“,отсече шефът на следствието.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ