Това лято ще е най-черното в Пиринско! Много уважавани личности си отидоха без време…

svesht

Черна серия от трагични случаи ознаменува едно черно лято в Гоце Делчев. Само за три месеца градът бе потресени от загуби на известни и уважавани личности, покосени от рак, убийство и самоубийство и инфаркт.

33-годишната Лиляна Попова сложи край на живота си, като се хвърли от петия етаж на апартамента на майка си на булевард „Гоце Делчев“. Жената изчакала майката да излезе на пазар и по обяд се хвърлила на асфалта пред блока. Лили от години се лекуваше заради зависимост, но лекарските намеси не успяха да помогнат. Момичето е дъщеря на многоуважавани неврокопчани – дългогодишната спасителка на огняновски плаж Вичи Жилева и служител на местна кабелна телевизия.

33-годишната Лиляна Попова В деня, в който Лили сложи край на живота си, почти целият град изпрати в последния й път една от многоуважаваните дами на Гоце Делчев Мария Татанова. Тя е съпруга на мастития бизнесмени в близкото минало Здравко Татанов, който държеше едни от най-известните заведения в града. В последните повече от 10 години семейството живееше в Англия. Наскоро си бяха дошли в отпуска и тя решила да заведе внучето си, дете на сина й, на разходка в градския парк. По време на разходката получила масивен инфаркт и умира на място в парка, като дошлият веднага екип на Спешна помощ само констатирал смъртта.

През юли от рак почина любимецът на всички в Гоце Делчев, ергенът бохем Йордан Мълчанков, известен в града като Данчо Езерото.

В същия ден, когато почина Данчо, почина и една от най-красивите жени на Гоце Делчев Екатерина Горанова-Йотова. Тя бе съпруга на саксофониста на оркестъра на Слави Трифонов „Кук-ку бенд“ Евгени Йотов. Младата жена се бореше почти десет години с коварния рак и въпреки че отдавна се бе оперирала във Франция, болестта от няколко месеца даде рецидив. Тя си отиде, оставяйки две близначета – момче и момиче, на които им предстои да навършат 16 години.

Малко след това почина 16-годишният Атанас Лазаров. Момчето се блъсна с мотоциклет в тежко земеделско превозно средство, карайки с висока скорост. То бе транспортирано в специализирана софийска болница, но се оказа, че операцията не може да му бъде направена у нас. Родителите, които живеят от години в Мюнхен, обявиха кампания за набиране на средства за транспортирането му в Германия, която сума бе хиляди евро. Средствата започнаха да се попълват от много близки, приятели и симпатизанти, но момчето почина по средата на кампанията. Майката обяви, че ще дари събраните пари на други нуждаещи се деца.

Началото на черната лятна серия ознаменува убийството на Красимир Колджиев-Дзъмбо. Той бе намушкан смъртоносно от дългогодишния му приятел – известния футболист Марио Метушев. Нищо още не е напълно известно около повода за скандала между двамата, които са израснали заедно от деца.

Според неврокопчани прогнозите на Ванга са, че 2018-та ще е много злополучна за Югозапада, но от следващата 2019 всичко ще се оправи.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ