Граничарят, хванат с подкуп, ревна: Биха ме при ареста! Мразя корумпирани полицаи, аз работя с чест

атанас коцев полицай

“Нито съм търсил, нито съм получавал подкуп. От 17 г. съм полицай. Никога не съм търсил подкуп. За мен тази работа е въпрос на чест. Мразя корумпираните полицаи. Работата ми е престижна и я работя с чест. При задържането ме биха, имам охлузвания по тялото, изкъртен и счупен зъб.”

Това каза пред окръжния съд в Благоевград 40-годишният граничен полицай Атанас Коцев, който работи на ГКПП Кулата.

В петък вечерта той бе арестуван пред хотел в Сандански, след като получил 500 евро от криминалнопроявения Владимир Бойчев – Владо Боклука.

Прокуратурата повдигна обвинение на служителя, че чрез изнудване поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба, предава 24 часа.

Използвайки служебното си положение на граничен полицай от ГКПП Кулата, той поискал такса “спокойствие”. Заплашвал лицето, от което е поискан подкупът, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през граничния пункт, свързани с дейността на транспортните му дружества, съобщиха от прокуратурата.

За това престъпление, ако съдът го признае за виновен, законът е предвидил лишаване от свобода от 3 до 10 г., глоба до 20 хил. лева и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.

Оказа се, че два дни преди ареста Коцев е бил хоспитализиран в болницата в Сандански заради възпаление на средното ухо и нарушения на вестибуларния апарат. Излязъл за малко, за да вземе 500-те евро, но е арестуван.

След това отново е бил върнат в болницата, където останал до 19 ч в понеделник под полицейска охрана.
На делото за гледане на мярката за неотклонение във вторник стана ясно, че от 26 април Коцев вече има влязла в сила присъда от 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Той е признат за виновен, че на 25 януари 2016 г. пред служител на сектор “Пътна полиция” в Благоевград се е ползвал от неистински договор на италиански език за покупко-продажба на “Фолксваген пасат”.

Пак в КАТ на същия ден той подал писмена декларация за придобиване на собственост върху колата, като е потвърдил неистината, че на 12 януари 2016 г. в Италия е закупил фолксвагена от Д. Д., което се оказало невярно.

Коцев остана изненадан от това, че присъдата на районния съд в Благоевград за фалшивия документ вече е влязла в сила.

“Коцев е търсил контакт с Владимир Бойчев, обяснявал му е, че трябва да плати такса “спокойствие” и при неплащане камионите му ще се подлагат на щателни проверки, може да се намерят и наркотици и ще се бавят на границата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ