Добрев побесня: Показахме глупостите на ПП-ДБ! Вторят мандат ще се провали. Психично болни бутат НС!

делян добрев

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС проговори за перспективите за формиране на редовен кабинет с първия мандат, след като се провалиха преговорите с ППДБ, и за започващите днес преговори в парламента с останалите политически сили. Пред Нова тв Добрев каза:

Щях да си режа ръката. Дотук се стигна, защото колегите изчерпаха всичко да се случи кабинет с ППДБ, програмата им е комична има вицови ситуации: деца да се отглеждат в кооперативи, възрастни да се преглаждат кардиологично в пощите, да се дигитализират релсите….

Показахме тези глупости, написани в екселска таблица, залага се 20 милиарда дефицит. Ще преговаряме с всички останали. Ако се заинатим като ППДБ, този кабинет ще е нестабилен. Трябва да се даде възможност на партиите да излъчат експерти или политически лица. Като видим тези лица, ще преценим дали действително можем да ги предложим и подкрепим. Няма да поставяме. условия за политически лица или експерти.

Ние ще предложим комбинация от експерти и политици, каза Добрев.

Сега явно няма да има коалиции, трудно е да се формира и правителство, защото е като редене на кула от карти. Тя пада, защото има един психично болен, който минава и бута кулата. Така е във фрагментирания ни парламент.

Отсега е ясно, че вторият мандат се проваля, защото ППДБ искат цялата власт. Ако отидем на шести избори, всички ще загубим по няколко депутати за сметка на „Възраждане“, но фрагментацията ще е същата, обясни Добрев. Според него „Възраждане“ трябва да са извън картината, защото са за излизане от ЕС, Еврозоната, Шенген. Той ги сравни с кибици, които стоят отстрани и гледат, като искат да предоставят картите на изток.

Няма да подгъваме коляно, ако Корнелия Нинова иска да събаря кабинета, да го събаря. Ще изнасяме легално и явно оръжие за Украйна. Ключът обаче не го държи Нинова, винаги го е държал Христо Иванов, но те влязоха в безсмислената коалиция с „Промяната“, с която нямат нищо общо, каза Добрев.

Чувам из кулоарите, че ще се стигне до поредни избори, което е много жалко. Все още нямаме име за премиер, това име трябва да бъде обсъдено с партньорите, но това име трябва да е от ГЕРБ. Бойко Борисов вече каза, че три пъти е бил премиер и това му е достатъчно. Политик или експерт за премиер е възможно 50:50.

Възможна е хипотезата за правителство с третия мандат, но това е малко вероятно. Няма обаче как президентът да връчи мандата за ДБ. Мнението ни за тях не е като за „Промяната“. Те имаха успешни управленци, обясни Добрев. Според него отстъпление в правосъдната реформа няма да има.

Няма коментирам взрива срещу Гешев, защото не разбирам от това. Не е невъзможно да има разследване на този взрив, който не трябваше да се случва. Не вярвам във версията за инсциниран взрив, ще рискувате ли вие да минете край място, където ще се взриви нещо, попита Добрев



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ