Тошко изригна срещу колегите си в НС: Това е национално предателство. Вие в главите си не сте българи!

payimage-579652

На такива дати в България има показен патриотизъм и ако българските граждани нямат друга форма на изразяване на патриотизма си, то управляващите и Народното събрание – имат. Когато се четат политически декларации е малко жалко от една страна. Този парламент, който е в момента, като изключим бройката депутати, е абсолютно същият, който беше, когато падна ветото над РСМ, и тогава в този парламент всички партии без две – ИТН и „Възраждане“, направихте нещо, което емоционално и морално може да се квалифицира като национално предателство – всички вие гласувахте за падане на ветото. Това заяви от парламентарната трибуна в декларация от името на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов от ПГ на „Има такъв народ“ по повод 120-годишнина от гибелта на Гоце Делчев.

„След падането на ветото в РСМ започна и терор, още по-голям над българите. Сега ще има и политически процес, затова е изключително жалко политически, че представители точно на партията, която се опита да заобиколи български решения и работеше паралелно на външния си министър, първа чете политическа декларация“, категоричен е Йорданов.

Той отбеляза, че „лицемерието в този парламент и в онзи, и, за съжаление, вероятно и в следващия, ще продължи да бъде толкова гнусно за българските граждани“.

„И когато пребиват българи в Македония, стрелят по български клубове, затварят ги, започват политически процеси срещу българи, вината е ваша“, обърна се той към народните представители, които гласуваха за вдигане на ветото над РСМ.

„Вие в главите си не сте българи“, хвърли обвинение Йорданов.

Той е категоричен, че оттук нататък българската държава има два варианта – „или ще направи всичко възможно да смачка антибългарската пропаганда и действия в територията, наречена Северна Македония, или ще продължим да бъдем патриоти само по празници“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ