ГЕРБ и ИТН за първи път очи в очи. Тошко клекна: Финансите са в окаяно състояние. Вина имаме и ние

payimage-582504

Започна срещата между ГЕРБ и ИТН. Думата в началото все Десислава Атанасова:

„Това е първият разговор, който провеждаме с вас в 49-тото НС, а и преди това. До този момент провеждахме серия от разговори с другите парламентарни групи, като основен акцент бяха съгласия по секторните политики от нашата управленска програма и визиите на останалите парламентарни групи за подкрепа на тази програма, както и различните идеи за консолидация.

Основните теми са Еврозона, Шенген, получаване и усвояване на средствата по плана за устойчивост, публичните финанси, сигурна и предвидима данъчна, финансова политика, както и всички наши идеи за развитие на секторните политики в една очаквана смислена управленска програма за бъдещо правителство.

Ние всички в рамките на тези 2 години се проваляхме в това да намираме консенсус и се радвам, че в 49-тото НС сме осъзнали отговорността си. Колкото и различни позиции да имаме, трябва да ги отстояваме, но със съзнание, че нашите работодатели – българските гражданите искат държавнически подход. За всички е ясно, че не може да си позволим поредни предсрочни избори“, завърши тя.

Думата след това все Тошко Йорданов от ИТН.

„Ние от ИТН заявихме, че в този парламент ще подкрепим всяка една идея без да робуваме на политически щампи. Ако решим, че нещо е добро, ще го подкрепим.

Искрено се надявам разговорът да е конструктивен, а не идеологически обременен.

„Ваша работа е колко време отделихте на втората политическа сила, защото отстрани изглеждаха с предизвестен край. Ние сме дясно ориентирана партия. Ситуацията в страната е много сложна. Финансите са в окаяно състояние, вина за което е на Асен Василев. За това вина носим и ние, че не го спряхме на време. Повече такава грешка няма да допуснем“, заяви Тошко Йорданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ