Ген. Атанасов с провокация в НС. Демерджиев: Експертът от Израел – пристигнал 2ч. преди атентата срещу Гешев

иван демерджиев

Семейството на главния прокурор Иван Гешев не е било с него по време на атентата в понеделник. Това стана ясно от изказване на вътрешния министър Иван Демерджиев в парламента.

Атанас Атанасов от ПП-ДБ попита Иван Демерджиев за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев на 1 май. Той поиска от него да сподели пред парламента всички факти и обстоятелства около атаката. „Имало ли е членове на семейството на г-н Гешев, които да са се возили в кортежа?“, попита Атанасов.

„От самото начало следя развитието по този казус. В автомобила, който е бил обект на това взривяване, не е имало членове на семейството на г-н Гешев. Той е пътувал сам, с назначената му охрана от НСО. Относно маршрута, това е бил един обичаен за него маршрут. Аз лично видях автомобила. Има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка от сачма в единия фар. Видът на взривното вещество не позволява да проникнат отломки в автомобила. Той е много по-сигурен от този, който употребява президента на държавата“, отговори Демерджиев.

„Това са важни данни“, отчете Атанасов.

Вътрешният министър и Атанасов изнесоха и информация, че израелският експерт, за който Борислав Сарафов обяви, че е бил на мястото на атентата, е пристигнал 2 часа преди взрива.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ