ЗВЕРСТВО! Трима ограбиха и пребиха жестоко пенсионери в дома им. Използвали дете, за да влязат

edecf4cc394b391b103f6f75a2b65dad

Циничен грабеж в Благоевград. Извършителите са взели около 500 лева, после изпразнили хладилника на възрастно семейство, междувременно докато хората спели, те обръщали дюшеците на леглата им, а накрая, за капак, крадците нанесли и побой на беззащитните хора. Трима са нападателите, сред тях и дете с баща си.

Нищо не предвещавало, че нещо ще се случи в дома на Ани и Славчо в понеделник вечер. „Много рано си легнахме тая вечер. Те са ни наблюдавали сигурно къщата и като са решили, че известно време е тъмно, значи сме заспали дълбоко”, казва жената.

Къщата отвсякъде била заключена. Да се влезе изглеждало невъзможно, но тримата извършители измислили план, в който главната роля изиграло детето в групата. „Тогава измислят, много са рационални, да влязат, да се качат на голямата ни тераса. От терасата – едно прозорче, което е малко паянтово на тавана, качват малкото момче с ръцете. Така предполагам, иначе няма как – качват го на тавана, то идва тука и отваря вратата”, предполага пред Нова тв Ани Богушева.

Веднъж проникнали в къщата, тримата извършители действали по план. Детето оперирало в кухнята. „То пълни торби с храна от фризера и от хладилника, а те тръгват да тършуват за пари сигурно и за ценности. По едно време аз леко отварям очите и гледам светлинка, и две физиономии клекнали на пода и тършуват нощното ми шкафче, и аз казвам „А, крадци“, Славчо скача, не е много добре със слуха, ама това го чу. Скачаме. Те бягат, а момченцето Славчо се обръща и го хваща за ръката. И то се изплашва и почва да казва: „Тате, тате”. Те влизат и почват да го бият”, спомня си жената.

Боят върху Славчо бил жесток. Удрян е в лицето в продължение на няколко минути. „Аз по едно време исках да хвана един с побеляла коса, защото ми беше до мене, да го хвана за косата, за да не го бие. Защото аз пискам. Обаче не можах, нещо не разбрах какво стана. Ние толкова много треперехме, че аз се обадих на 112, а не мога да говоря. Добре, че квартирантчето беше там до мене, и то си изкарало акъла – много умно и интелигентно момиче. Добре, че то взе слушалката и продължи да говори по-нормално”, спомня си преживяното жената. Само преди два месеца Ани и Славчо отново били жертва на кражба. Почеркът тогава бил същият – откраднати пари и изпразнен хладилник.

Вече без никакви спестявания, възрастното семейство няма надежда да получи парите си обратното. Тримата извършители обаче са задържани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ