Лена стъпи накриво, нарече публично главния прокурор Иван Гешев лъжец. А той пети ден мълчи

лена бориславова

На звездата от „Парапетейг* Лена Бориславова много й се иска да блести с фейсбук статуси, но с всеки следващ доказва, че това не го умее толкова добре, колкото отключването на Airbnb- квартири.

По-рано днес бившият говорител на Кирил Петков в Министерски съвет обвини главния прокурор Иван Гешев в лъжа. Използва изнесената от служебния министър на вътрешните работи информация в Народното събрание, че по време на експлозията срещу колата на НСО миналия понеделник, обвинител №1 не е бил със семейството си.

Тази версия бе лансирана от заместник-главния прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов, пише Пик.

„Как да загубиш и останалите ти под 10% обществено доверие и да унижиш още повече институцията на прокуратурата? Като излъжеш, че е застрашен животът на семейството ти в опит да предизвикаш съчувствие към себе си…“, написа Бориславова в социалната мрежа.

По този начин любимият „парапет“ на Кирил Петков нарече директно Гешев лъжец.

Но как да е лъжец човек, който вече пет дни след атентата не е обелил нито дума, не е излязъл публично да обясни какво точно се случи в ден понеделник 1 май, кой е бил с него в бронирания – автомобил, защо веднага не опроверга заместника си Сарафов за жена си и децата, а вместо това избра да замълчи, подсилвайки различни спекулации и слухове за инсценировка.

„Не прави чест на г-н главния прокурор, че цяла седмица мълчи и не взе отношение по въпроса дали членове на неговото семейство са пътували заедно с него във въпросния автомобил по време на т.н. „атентат“ срещу правосъдието в Р. България и с това манипулира общественото мнение в посока да буди съчувствие към себе си т.е. да се засили – образа си на „жертва“.

Днес вицепремиерът и вътрешен министър г-н Демерджиев категорично разсея всички съмнения – г-н Гешев е бил сам в автомобила.

Беше разсеян и друг мит как се е оказал на територията на страната т.нар. „израелски експерт“, който е бил ангажиран в неясно какво качество да дава оценка на това деяние. Министърът категорично посочи, че това лице е влязло в България час и половина преди инцидента! Случайно съвпадение?!

Българските институции не трябва да изключват нито една версия в т.ч. и инсценировка (в каквато насока имаше изявление от антуража на Гешев)! Надявам се всички замесени лица в това деяние да бъдат установени, да бъде установено качеството и мотивите им и съответно да бъдат санкционирани!“, произнесе се по случая и годеникът на Бориславова, Мирослав Иванов Баджо Миро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ