Министър на Радев на мушка, депутатите бесни: Нагъл човек! Чакахме го 2 сед., говори 15 минути и избяга

payimage-580772

Депутатите се ядосаха на вицепремиера Атанас Пеканов, който напусна заседанието на парламента, докато течеше изслушването му.

Още сутринта вицепремиерът Пеканов е предупредил, че в 14:45 има работен ангажимент, обясни зам.-председателката на парламента Росица Кирова. Затова тя предложи депутатите да изкажат отношението си по въпроса, след което да даде почивка, докато не се върне Пеканов.

„Взеха да се подиграват всички с нас. Всеки имал някаква работа, решил и си тръгнал. Ние ще чакаме до четири часа той да реши да се освободи и да се върне. Това Народно събрание ли е или какво е?“, попита Маноил Манев от ГЕРБ и го обвини, че дори си е забравил папките в пленарната зала.

„Да си продължим по процедурата, да си изразим отношенията и министъра, който толкова бързо си тръгна, че си забрави папките и тефтерите, да намери начин да се върне“, призова Манев, а колежката му Кирова обясни, че не ги е забравил, а ги е оставил, защото ще се върне. Той го обвини и че прави планове, все едно „ще векува като министър“.

„Госпожо председател, аз ви предупредих, вие взехте мерки в началото да се държи възпитано вицепремиера. Не можах да ви предупредя, че може би ще избяга, и вие го изпуснахте. И докато депутатите се върнат в залата, документите му останаха тук, а министърът го няма и сега колегите се опитват да правят отношение“, каза Георги Свиленски от БСП.

„Колеги, виждате ли за какъв вицепремиер става въпрос, за какъв нагъл човек? Дойте със закъснение след две седмици, говори 15 минути при ограничение от 10, даже не се извини, накара ни се на БСП кой задава въпроса и кой взема отношение, накара ни се кой ходи в Европейския парламент и кой не ходи, на вас не ви отговори на нито един въпрос, тези хора, които стоят и чакат, ги разочароват, и накрая избяга“, каза Свиленски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ