,,Повече няма да се случи! Не ми отива на годините“: Пловдивчанинът с 10 лв. подкуп се жалва в съда

пловдивчанин подкуп

„Старши, пил съм 2 бири“, казал 59-годишният пловдивчанин Яшар Говедар на полицаите, когато малко преди 23 часа на 9 юли м. г. го спрели за проверка. И предложил на униформените подкуп от 10 лв., за да не го тестват за алкохол, но бил задържан. Изправен пред Окръжния съд в Пловдив, той призна вината си и обяви, че съжалява. „Втори път няма как да се случи, просто вече не отива на годините ми такова нещо“, каза той на магистратите, преадва 24 часа.

Заради големия обществен отзвук на явлението корупция прокурорът по делото Дилян Пинчев поиска наказание от 1 г. условно и 1000 лв. глоба. Адвокатът на Говедар Желязко Почев настоя глобата да бъде намалена наполовина, а условната присъда да е 4 месеца след намаляването с една трета, което признаването на вината предполага. Съдът уважи искането на защитата. Яшар Говедар ще трябва да плати и разноските по делото от малко над 200 лв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ