Васил Найденов се появи в ефир, остави Ризова и Нинова без думи: Изглеждам лесен и възпитан, но…

васил найденов

Голямата музикална звезда на България Васил Найденов говори за шоуто и музиката в днешно време. Изпълнителят на „Болката отляво“ разкри, че винаги се е позовавал на желанията на своята публика.

„Българската музика в лицето и на поп, и на джаз и на всичките й разновидности малко или много трябва да има пазар. Този пазар е изключително важен. Ти като произвеждаш нещо, трябва да го сложиш на тезгяха. И драгият зрител или драгата публика да каже това „да“ или това „не“. Аз съм човек, който много се бърка на композиторите и на авторите на текстове. Труден съм в това отношение макар че изглеждам лесничък и възпитан. Предпочитам да мине цялата тази история през мен, защото дадената песен ти трябва да я изпееш милионен път. За да ти повярват хората, би трябвало по някакъв начин тази емоция да те засяга, а не само по нотен материал да работиш, защото това е доста суха работа. Не е достатъчно условие само да пееш или да свириш добре. Има и други неписани закони“, каза Найденов в предаването „Лице в лице“ пред Цветанка Ризова по Би Ти Ви.

„Хората имат нужда от звезди, все едно дали са спортисти, политици, музиканти или балетисти. Защото в ежедневния живот човек е толкова натоварен… това е един друг проблем, който съм го мислел. В много от телевизиите, без да съм програмен директор, социолозите и всичките „…лози“ взеха нашите функции. А публиката има желание малко повече да се весели, като се върне от работа да отпусне нещата“, категоричен е Васко Найденов.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова се засече с Найденов пред студиото на предаването и му каза: „Аз помня, ти беше сред най-активните политически животни, беше седесар до мозъка на костите си, пееше навсякъде“.

Васил Найденов от своя страна отговори:

„Аз още съм седесар в онзи смисъл. Като че ли и в политиката навлезе тази безхарактерност, тази инертност, която съществува и в музиката. Любовта трябва да я има във всички измерения. Ако тя е измислена с три думички под душа, човек не вярва в тая работа. Под душа на човек много неща му идват на акъл, но не съм убеден, че всеки един от нас е толкова гениален, че да стане Миряна Башева или Наум Шопов, или Невена Коканова, или Стоянка Мутафова например, не мога да ги изредя всички“

Васил Найденов бе запитан дали би участвал на предизборен концерт на политическа партия.

„Ако някоя политическа формация ме покани да й пея, бих се замислил. Надеждата крепи човека. Не може до безконечност да играем на това въже. Сигурен съм, че част от политиците ще унищожат егото си. Всеки има позиции, виждания. Сигурен съм, че е трудно да се окомплектова всичко това, макар че съм много далече от този занаят. Трудно ми е да реша за кого да гласувам. А при пеенето още повече, защото човек си дава душата и адресът трябва да е много точен. На каруци сме пяли преди в циганската махала в Пазарджик. Даже Богдана Карадочева си изпусна тогава всичките гримове в една кал и цигани отдолу й подаваха червилцето“, спомни си Васко Найденов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ