ПОТРЕС! Шефът на МВР-Пловдив за акцията в нощния клуб: Полицаите са действали напълно законно

шеф мвр пловдив

Акцията в нощен клуб „Бушидо“ е била напълно в рамките на закона. Това каза на брифинг шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, предава „Марица“.

Според него няма превишаване на полицейските правомощия, но проверката ще покаже.

„Начинът на действия при проверка е базиран на възприятията на ръководителя на място, тактиката и подхода също. Всички останали действия, дали съм доволен или недоволен от резултатите, няма да коментирам. Дори и с цената на известно нарушение по отношение на Възприемането на действията, съм склонен да мисля, че в тези обекти следва да се работи целенасочено. Не сме срещнали никаква подкрепа от собственик на такъв клуб до момента по отношение на употребата на дрога. Ще открием ли топлата вода като кажем, че там се употребяват наркотици?“, запита Костадинов.

„Това, което ми докладваха за акцията е заведението на 6 май е, че за проверяване на клиентите са били обособени четири помещения – две за мъже, две за жени. Появиха се изказвания, че са карани хора да се събличат и да заемат странни пози. Имало е такива мерки спрямо конкретни лица, по отношение на които има данни за притежание на наркотици, но не към всички“, коментира Костадинов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ