ГРЪМ! Икономисти: Политиците приличат на патета в калчища! Лаком робот помпа разходи в бюджета

кузман илиев

Има недофинансиране на редица сектори, има замразяване на доходи. Но бюджетът на МС не променя много нещата. Това прилича много на бюджет, направен от робот. Тази позиция изрази пред БиТиВи Ваня Григорова от КТ Подкрепа.

Синдикатът ще настоява за ръст на корпоративния данък на 20%, както и за данък свръхпечалба. 850 лева трябва да е минималната работна заплата и да се въведе необлагаем минимум. Тлъстинките трябва да орежем, съветва Ваня Григорова.

Кузман Илиев коментира, че политиците ни приличат на патета в калчища. Те не са подготвени за залозите на времето, смята той. Има опасна тенденция, че ние полека разрушаваме нашата финансова система, предупреди Илиев. Има механично правене на бюджет от лаком робот, изтъкна той.

Очевидно лакомият робот помпа разходи, притеснен е икономистът и поясни, че така се създава непредвидима среда. В рецесия е безумие да се вдигат данъци, по мнението на Илиев. Трябва да сме много разумни , не ни е проблем Еврозоната, проблем е да не застрашим борда, поясни още той.

Лъчезар Богданов изтъкна, че е подвеждащо, че се прави нисък дефицит за влизане в Еврозоната. Когато се разхлаби бюджетната дисциплина се вземат дългове, по думите му. Политиците трябва да се вземат с ръце, според него и настоя да не се правят щуротии за политическа употреба. Не е разумно да се поправи една глупост с друга глупост, според него.

Големият проблем е, че икономиката на развития свят ще влезе в рецесия, предупреди Богданов. Ще има заводи с намалени поръчки, по думите му. Ще има незавършени строежи и фалирали фирми, по думите му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ