Йотова отписа кабинет на Киро и компания: Надявам се, че ще има правителство още с първия мандат

илияна йотова

Продължавам да съм оптимист, продължавам да се надявам, че ще има правителство още с първия мандат, защото очевидно след това нещата ще бъдат още по-сложни, заяви в Кърджали вицепрезидентът на България Илияна Йотова. Тя допълни, че има уверение от първите по резултат политически сили по отношение на политическите приоритети, предава 24 часа. Според Йотова ГЕРБ и ПП на практика те нямат различия нито по за това, че трябва да бъде приет националния бюджет, нито по отношение на необходимите закони за плана за възстановяване, нито по отношение на законите, които необходими за влизането ни в Шенген.

„Не виждам причина да не се направи кабинет, който да изпълни тези приоритети“, каза още вицепрезидентът. Тя не смята, че трябва да има правителство за няколко месеца още повече в условията на кризи, в които се намираме.

„Имам достатъчно опит в европейски структури. Виждала съм доста чести избори в много европейски страни. След като няма разбирателство в една парламентарна република между партиите, по-добре е да се ходи на избори отколкото да се правят безпринципни мнозинства, които да се ръководят от нечии интереси, нечий лобизъм, който е всичко друго, но не и в интерес на хората. Такова правителство е по-вредно отколкото да няма правителство“, заяви Йотова. Тя допълни, че служебният кабинет оставя България в много стабилна ситуация и припомни енергийната криза.

„България постепенно се превръща в енергиен център на Европа. Имаме сериозни проекти с гръцката страна, с Азербайджан… т. е. основата сме я постигнали. Оттук нататък следващото правителство трябва само да надгражда. Но затова трябва да бъде стабилно, да има подкрепящо стабилно мнозинство в парламента“ смята вицепрезидентът. Тя посочи още, че инфлацията в страната е тръгнала надолу, това се признава европейските партньори. Йотова обаче беше категорична, че са нужни още много усилия по отношение на цените така че хората да живеят нормално с доходите си.

В Кърджали вицепрезидентът изнесе урок по родолюбие пред ученици от областта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ