,,Ако се докопат до лабораторията, ще настъпи епидемичен взрив“: Д-р Русева от ограбения Тубдиспансер

др русева

И друг път са обирали Тубдиспансера във Варна, но този път беше просто потресаващо. Толкова много усилия бяха вложени, за да се закърпи положението в болницата, всичко отиде….Това е втори обир в рамките на един месец. То вече е въпрос на време да влязат в микробиологията, да се докоснат до пробите и да се стигне до някакъв епидемичен взрив.

Това разказа пред Нова тв д-р Русева от варненската Белодробна болница, която отново беше разбита и разграбена.

,,От години ни крадат, но вече станаха съвсем нагли. Въпрос на време е да се влезе в микробиологичната лаборатория, да се докоснат до пробите и да настъпи епидемичен взрив“, посочи още тя.

От болницата са откраднати и лекарства, макар че не са много. Откраднаха ни витамините. Но ударението този път на крадците е било върху всичко метално – кабели, жици, радиатори. Всичко, което може да се продаде, коментират от екипа на болницата.

За поредното варварство над болницата са задържавни две лица вчера. Единият е със стари криминални прояви още отпреди десет години, а другият криминално проявен е регистриран по-скоро. Полицията е успяла да намери голяма част от откраднатите вещи и са върнати на болницата, но работата по случая продължава, съобщиха от полицията.

От община Варна се ангажираха да поставят решетки на прозорците на болницата, както и сигнална охранителна техника.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ