Добро дело! Лекар остави линейка, за да… спаси човешки живот

lineika5

Лекар от столичната болница „Света Анна“ спаси живота на припаднал на пътя възрастен мъж – като се яви на сигнала пеша. В спасителната акция се включиха и случайни минувачи, които също помогнаха болният да бъде транспортиран до болницата. Датата е 24-ти август, а трафикът на „Цариградско шосе“ е както винаги – интензивен.

Десетки пътници чакат автобус на спирката. Един от тях е 62-годишен мъж, на когото внезапно му прилошава, докато чака превозно средство, пише Bulgaria ON AIR.

Припада, докато пресича локалното платно, почти до пешеходната пътека. Случайни минувачи стават свидетели на страданията на възрастния мъж и реагират светкавично – обаждат се в най-близката болница. На сигнала само след минути се отзовава дежурният тогава д-р Даниел Дончев – пеша, тичайки до мястото на инцидента. След като оказва първа помощ и мъжът отново е в съзнание, следва втора спасителна акция – всички свидетели задружно откарват болния до болницата.

Качват го в колата на един от тях, след което го приемат в „Св. Анна“. Полицията също съдейства – отцепва за кратко движението, за да осигури път на импровизираната линейка. Самият д-р Дончев призна, че не се чувства герой, тъй като работата му е именно това – да спасява животи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ