ФУРИЯ! Йотова непреклонна: Безскрупулна демонстрация! Президентът на Македония да се извини!

payimage-583666

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи забраната Андрей Ковачев и още четирима българи да влязат в Северна Македония като „поредна брутална и безскрупулна демонстрация”, предава NOVA.

„До този момент не сме получили задоволителен отговор от страна на РСМ за това кое е наложило забраната и какви са тези „черни” списъци, в които попада българският евродепутат. Това е провокация и към България, и към ЕС. Евродепутатите са хора, които имат свободен достъп до всички страни, с които работят”, каза пред журналисти Йотова. И добави, че очаква извинение от министър-председателя и министъра на външните работи на съседката.

„Ако държат на позициите, които нееднократно са декларирали пред нас, очаквам извинение”, коментира вицепрезидентът на България.

Припомняме, че евродепутатът Андрей Ковачев, председателят на фондация „Българска памет” Милен Врабевски и още трима български граждани не са били допуснати в РСМ на 6 май, защото не отговаряли на условията, записани в Закона за чужденците в страната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ