Сензационно! ДПС клекнаха пред Мария Габриел: На България ще ѝ отива да има жена премиер

payimage-583897

„Ключовата дума на днешната ни среща е диалог. Само така можем да уточним какво е необходимо на България. Имаме нужда от работещо правителство”. С тези думи кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел започна срещата с ДПС.

„През изминалите 14 години с немалка част от вас сме работили, съвместно сме отстоявали евроатлантическата визия на България. Днес заставам пред вас с отговорността пред всички избиратели“, допълни тя.

Пред членовете на Движението за права и свободи тя открие кои са приоритетите, които от коалицията са си поставили за цел:

1. Създаване на работещо правителство и нормализиране работата на институциите;

2. Стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджет за 2023;

3. Правосъдна реформа;

4. Справяне с инфлацията;

5 Приемане на България в еврозоната;

6. Преодоляване на двугодишното закъснение по оперативните програми;

7. Подобряване на сигурността на българските граждани – преодоляване на битовата престъпност и войната по пътищата;

8. Модернизация в сферата на образованието, науката, иновациите, културата, в стратегически сектори, свързани със зеления и цифровия преход, включително дигитализация на публичния сектор;

9. Преодоляване на регионалните различия чрез целенасочено действие за стимулиране на умения според нуждите на пазара на труда;

10. Опазване и подобряване на здравето с ефективна здравна политика, ефективно участие на България в европейската мисия за борба с рака и плана за действие за борба с рака, справяне с предизвикателствата с превенцията, достъпа на лечение, както и новите технологии и прецизната медицина.

От своя страна от ДПС благодариха за поканата за разговор.

„Г-жо Габриел, поздравления за номинацията. На България ще ѝ отива да има жена премиер“, заяви Мустафа Карадайъ.

Относно изброените от кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС, Карадайъ коментира, че подкрепят идеята за оставка на главния прокурор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ