Атанасова безмилостна към Киро: Излъга цялата държава! Няма да му простя. ПП-ДБ ни унижават

payimage-582390

„В коалицията ПП-ДБ са 77 партии. Надявам се, че допитването до органите им няма да продължи дълго. От всички условия и ултиматуми, трябва да се има предвид, че освен за джентълменско поведение, трябва да се говори за политиката като общо решение“, това каза шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в ефира на bTV.

„Разговорите с другите партии трябва да стартират на политическо ниво. За съжаление колегите от ПП-ДБ не разбраха, че в политиката има елементарни правила и не са толкова сложни, за де се спазват“ допълни тя.

Според нея отношението към издигнатата кандидатка на партията г-жа Мария Габриел е било унизително. Тя изтъкна, че г-жа Габриел разполага с достатъчно богат опит в Европейската политика.

„Всичкото това отлагане за съставяне на правителство и търсене на оправдания, че някой е бил на посещение, е абсолютно и тотално неприемливо“, категорична бе Атанасова.

Тя изрази мнение, че колегите имот ПП-ДБ са обявили че ще правят кабинет, без въобще да ни уведомят, че ще го правят.

„Ние не се отричаме от решенията, които сме взели, част от нашето добронамерено поведение беше, че приехме джентълменското споразумение, което е абсолютно противоконституционно“, смята Десислава Атанасова.

„Противно на всяка политическа логика някой може да си мисли, че не може да участва в управление и да има едни 69 гласа. Г-н Кирил Петков не разбира, че злоупотреби не само с нашето доверие, но и с това на гражданите.

След това аз лично не мога до му простя, ако г-н Борисов вече го е направил. Не мога да имам доверие на човек, който излъга цялата държава, че има българско гражданство. Ние имаме доверието на българските избиратели“, посочи още Атанасова.

„Съобразете се с нашия вот, ако някой твърди, че в цялата тази комуникация не сме направили компромиси, не е прав. В първата ни среща с ПП-ДБ представихме въпроса за конституционна реформа.

Може де се говори много за катарзис, любимците на Радев, които постави във властта, се превърнаха в шарлатани“ , обясни шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

По отношение за исканата оставка на главния прокурор на България Иван Гешев, Атанасова заяви: „Г-н Гешев не е предмет, за да е нечий, той е главен прокурор на държавата, този въпрос не е на дневен ред за нас“.

Запитана дали познава някои от членовете на ВСС, тя отговори“ Г-жа Чапкънова и г-жа Мутафова за предложени от ГЕРБ-СДС, но партията не носи отговорност за техните решения, защото те са представители на независим орган“

„До връчването на мандата има достатъчно време, въпреки че то не е неограничено“ , завърши тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ