Извънредно! Нанков с първи думи след разпита в Следствието за катастрофата край Своге!

Николай Нанков

В най-скоро време международна лаборатория ще вземе проби от асфалта на фаталния завой край Своге, съобщи регионалният министър Николай Нанков на излизане от националното следствие, където беше разпитан заедно с всички останали длъжностни лица, които имат отношение към катастрофата на автобус, при която загинаха 17 души, съобщава „Tруд“.

Районът вече е осветен и има поставена трафик камера, посочи Нанков. Той каза, че е склонен да поеме политическата отговорност за трагедията.

Мантинелата на фаталния завой е в урбанизирана територия и се поддържа от общината. АПИ отговаря за пътя от бордюр до бордюр, обясни шефът на пътната агенция Светослав Глосов.

По думите му досега данните не са сочели участъкът да е с концентрация на пътни произшествия.

Мантинелата не е на АПИ, не е поставяна от нас. Агенцията не се грижи за нея, а общината, каза още той.

„Спекулираше се, че сме я отремонтирали некачествено – не, не сме“, посочи той. „Има достатъчно кореспонденция, която е предоставена на следствените органи. Даже има и оспорване на констатираните резултати относно възможността за подхлъзване на трасето“, обясни Светослав Глосов в отговор на въпрос какво е предоставила пътната агенция на следствието. „От наша страна няма спорове. Явно спорът със фирмата ще бъде на друго ниво“, коментира той.

„Не е имало съдебни спорове с фирмата, има кореспонденция от наша страна и последно предупреждение, че нередностите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя“, поясни Глосов.

„Единият от участниците в консорциоума веднага беше започнал да отстранява дефектите в неговия участък“, посочи той и уточни, че в участъка на катастрофата нищо не е било поправяно. „Не го свързвам с трагедията, която се случи, но има решение на УС да започнат действия по отстраняване на дефектите в участъка за сметка на изпълнителя“, обяви Светослав Глосов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ