ГОРЕЩО! ИТН се срещна с ГЕРБ. Тошко изригна пред Габриел: Откакто сме в политиката казваме това

payimage-583945

В този час започва лидерската среща между „Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС в парламента.

По-рано днес ГЕРБ-СДС се срещнаха и с БСП и ДПС. Нито една от двете формации обаче не отговори твърдо дали ще даде подкрепата си за кабинет „Габриел“ с първия мандат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше дал краен срок на партиите до 15,00 часа днес да отговорят дали ще подкрепят, или не. Тогава Мария Габриел ще се яви при президента Румен Радев, за да получи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Откакто сме в политиката казваме, че във властта трябва да има хора експерти, каза Тошко Йорданов в отговор на офертата на Мария Габриел за експертен кабинет.

Необходимо е съответните министри да бъдат експерти в тази област, но е много важно и каква програма ще изпълняват, каза Йорданов. Според него правителството трябва да има по-широка подкрепа.

Не е добре да се върви по път, по който ще има широки пръсти на финансовия министър и висок бюджетен дефицит, каза той.

Йорданов обаче изрази резерви относно преговорите на ГЕРБ-СДС с БСП, тъй като ИТН са десни и имали различия във вижданията за бюджета.

Габриел му благодари за уточнението, което е направил за експертите, и потвърдиха, че е нужна публична и широка подкрепа и кабинет с ясни прироритети.

Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа, предупреди Тошко Йорданов. И обясни, че трябва да се проведат много сериозни разговори по отношение на икономиката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ