„Викове, скимтене и писъци на животни“: Това чуват варненски деца на метри от училищен двор

1677105

„Викове, скимтене и писъци на животни“, това чуват варненски деца на метри от училищния двор. Случката се разиграва преди няколко дни, в района на кв. „Бриз“, край гимназиите. Ученици стават неволни свидетели на нещо потресаващо – акция на общинските служители от приюта в Каменар, дошли да прибера бездомните кучета.

По думите на децата и родителите, животните са били обстрелвани с упойващи стрелички. Цяла процедура е извършвана без лекарски надзор. След като животните са се свличали на земята. Те са били влачени грубо, предаде репортер на Varna24.bg.

Разказ на един от родителите:

Току-що деца от 4-та гимназия, гр. Варна, на Бриз са станали свидетели как общински служители на Приюта в Каменар стрелят с упойки социални безстопанствени кучета пред самите деца!!!!!

…Децата обясняват, че кучетата не пречат на никого.

очевидците, които са ДЕЦА, споделят, че кучетата НЕ СА агресивни!

Не спекулирайте! Ако уцелят дете с такава упойка?

Учениците разказват още, че ‘влачат’ упоените кучета с душачите.“

Едно от децата разказва: „Чухме силно блъскане, след което кучешки писък. Решихме да отидем до прозореца и да защо кучето пищи. Видяхме една стрела да виси от врата му…“

Детето разказва ужасено как единият от мъжете е вдигнал кучето за козината, за да го занесе до буса на приюта, но не е могъл да го носи, тъй като е тежко, затова започва да го дърпа по земята и влачи по неравния терен наранявайки лапите и краката му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ