Отцепиха Враца заради преминаването на военна техника! Шофьорите бият спирачки и немеят

f21344f5e555ccf69875151d535de526

Движението във Враца бе затруднено днес заради преминаването на военна техника през града, съобщава BulNews. Конвоят бе ескортиран от екипи на полицията. Гледката на преминаващите машини привлече погледите на врачани и отново сред обществото се зашушукаха какви ли не конспиративни теории.

Оказва се обаче, че повод за паника няма, а причината за преминаването на военните през града е доста прозаична.
През 2020 г. Домът на алпиниста край Враца бе закупен от софийското дружество „Алпин Пропърти груп“. Сега те решили да направят основен ремонт на сградата, за да изпълнят своята инвестиционна програма. Достъпът до нея обаче се осъществява по малък мост, който не може да издържи строителните машини.

По тази причина от дружеството поискали помощ от местната управа във Враца. Така общината, със съдействието на военните, осигурили понтонни мостове, които да бъдат разпънати над реката, за да могат работниците да стигнат до сградата. По неофициална информация те идват от Белене, където има поделение.

Военната техника, превозваща специалните съоръжения, влезе в града през Оряховско шосе, премина по бул. „Мито Орозов“, по Крайречния булевард и нагоре, в посока село Згориград. Заради добрата организация от екипите на районното полицейско управление не се стигна до задръствания и конвоят мина безаварийно през града.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ