Нинова категорична: Прекратяваме разговорите с ГЕРБ. Ние сме БСП, направихме достатъчно

payimage-582485

Днес проведохме добронамерена среща с ГЕРБ. Какво разбрахме от нея? Дефицитът на бюджета ще бъде поне 4,5%, такова нещо ни беше обещано, но след това на среща с ИТН е направена заявка, че дифицит под 3% е възможен. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на „Позитано“ 20.

„Борисов действа на принципа – давам на всеки каквото иска. ДБ и ПП искат оставката на Гешев, ето ви оставката на Гешев. Така не може да се прави правителство и да се управлява държавата. На искането ни за оръжията за Украйна, какво ни беше отговорено?

Всяка партия има своите претенции и различия. Нека остане различна в парламента, но правителството ще прави каквото иска. Така ли? А това правителство с чии гласове ще бъде избрано? Дайте ни гласовете, а после правителството ще прави каквото си иска“, посочи тя.

Ето какво допълни Нинова:

„Ние резервна гума и резервен пръст на бутоните няма да бъдем, защото сме БСП.

Попитахме ги имат ли намерения да приемем ратификацията на Истанбулската конвенция. Поздравих Борисов, че гласуваха като „въздържали се“. Какво каза Мария Габриел? Някои от депутатите го гласуваха и ние ще го гласуваме. Пак опит за измама. След като минаха срещите, събрах изпълнителното бюро, обсъдихме резултатите и излизам със следната позиция.

Направихме достатъчно, за да дадем сигурност и стабилност на хората. Месец и половина ги чакаме. Сутрин едно, на обяд друго, а вечер – трето. Днес не разбрахме нищо, освен срока на правителството – една година. Очаквахме да има яснота. Ето защо взехме решение в изпълнителния ни орган, че прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат. Нито за участие, нито за подкрепа. Хаоса и лицемерието не могат да продължават. Ние се оттегляме. Край. До тук.“

Тя заяви, че оставката на Гешев стои „пред скоби“ от години.

„Изявлението на Мария Габриел за нейното правителство и нейния министър, изявлението й означава политическа намеса в съдебната система. Не е нейна работа и не е наша да се месим. Има си ВСС, да внася исканията за оставки, Сарафов на Гешев, Гешев на Сарафов. Трябва дълбока съдебна реформа и оставка на Гешев, искана много преди да се появят ПП и ДБ“, посочи лидерът на БСП.

Нинова каза, че БСП ще води разговори с ПП, ако втория мандат отиде при тях.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ