,,След като убива моя син, прави още 29 нарушения“: Родители с мощен протест, искат справедливост

родители

Протест в Пловдив след смърт на пътя. Шофьорът получил 3-годишна условна присъда след тежка катастрофа, отнела живота на 17-годишен младеж.

Катастрофата се случва през лятото на 2020 г. Днес има дело в Апелативния съд в Пловдив, след като Окръжният съд в Хасково е отсъдил 3-годишна условна присъда.

„На 30 август, 2020 г. неграмотен шофьор спира по средата на пътя и убива моя син. На първа инстанция получаваме три години условна присъда, три години ходим по мъките“, разказа майката на загиналото момче Ива Монова пред bTV.

17-годишният Ангел Морунов е шофирал мотоциклет и се е ударил в спрелия на пътя автомобил.

„Спират без светлини, със загасен двигател. Той не ги вижда в тъмната част на деня, били са в нивата за таралежи“, добави майката на загиналото момче.

Шофьорът на автомобила е имал множество нарушения на пътя.

„До инцидента има 49 нарушения, след като убива моя син прави още 29 нарушения. Дори във вечерта на убийството той не е бил задържан. Животът на моето дете не е условна присъда“, обясни Ива Монова.

Бабата на Ангел Морунов заяви, че е депозирала молба до Апелативния съд за отнемане на книжката на шофьора.

„Смятам, че не е нормално човек с 61 наказания, малограмотен, да продължава да се движи по пътищата. Той е потенциален убиец на невинни хора“, добави тя.

Организаторът на протеста Иван Спасов заяви, че общите искания са за промяна на Наказателния кодекс, Наказателно-процесуални кодекс и Законът за движение по пътищата – „нарушения, при които има употреба на алкохол, наркотици и груби нарушения на пътя да бъдат гледани като умишлени престъпления“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ