ФУРИЯ! Изпуснаха Дончева в БНТ, тя взриви ефира: Гешев, Сарафов и Тодоров да подадат оставките

татяна дончева

В съдебната система има проблем, който се задълбочава от няколко години, а сега наблюдаваме малка своеобразна кулминация. Така лидерът на „Движение 21“ и член на Левицата Татяна Дончева определи пред БНТ скандалите в прокуратурата от последните дни.

Според нея всички участници в тях трябва да подадат оставки – Иван Гешев, Борислав Сарафов, Ясен Тодоров, а парламентът спешно трябва да попълни квотата си във ВСС.

Татяна Дончева сравни раздора между главния прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов с времената на Никола Филчев и убития Николай Колев.

„Още докато Гешев беше прокурор в специализираната прокуратура, разбрахме, че това момче не е за тази работа, която кукловодите са му отредили. По две причини – първо, защото милиционерът е установка. Това е психопрофил, емоционална, физическа, интелектуална и психическа даденост, която е пригодена за дадени места и е много ефективна, но има и работни места в правосъдието, за които не е пригодена. Сега сме направили предоставянето на прокуратурата на Академията на МВР – Сарафов и Тодоров са от една група, а Гешев – от годината след тях.

Когато Филчев беше главен прокурор, Филчев живееше в поделението на баретите, защото се страхуваше, че някой някъде ще го убие.

Гешев първо беше под въпрос. За разлика от Филчев, той беше под въпрос и още отпреди това се коментираше – „Абе, това момче, добре ли са го огледали, става ли за тая работа?“.

Три години той не можа да се сети какво разследва и защо го разследва – и не става дума само за Барселонската къща, а за джуджета, фотоволтаици и други такива неща.

Обстоятелството, че отвсякъде ни натискат за промени в съдебната система, значи че проблемът е много по-голям от това дали ще нарекат един гърмеж атентат или ще ми навират израелските ционисти на всяко пето изречение и ще смятат, че от това ще имат някаква международна индулгенция, че от това Америка ще им даде подкрепа – да ходят в Америка за щяло и не щяло по частни покани, да не е ясно какво точно правят и какво целят точно.

Това е проблемът – неправилно е очевидно функционирането на прокуратурата и то трябва да бъде коригирано. Корекциите касаят няколко неща – най-трудното е конституцията, след това – органите в съдебната система, попълването на ВСС, което Народното събрание трябва спешно да направи заедно с бюджета“, каза Дончева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ