Вижте защо освобождават предсрочно кмета насилник Иван Евстатиев!

Съд

Пловдивският Апелативен съд потвърди предсрочното освобождаване на  бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев.  В момента той се намира в трудово-поправителното общежитие на пазарджишкия затвор. Районният съд в Пловдив първоначално даде 6 гoдини на Евстатиев, но окръжният намали на 4 години, като се произнесе с решение, пише Трафикнюз.

Очаква се Евстатиев да излезе на свобода утре.

Припомняме, че Окръжен съд-Пазарджик  освободи предсрочно затворника, като след това окръжна прокуратура-Пазарджик внесе протест срещу определението.

Иван Евстатиев бе задържан на 15 януари 2016г. в Стрелча след сигнал на 16-годишна ученичка, че е била изнасилена от него в местния хотел, след като е била напита. През 2017 г. бившият кмет беше осъден на 6 г. лишаване от свобода от окръжния съд в Пловдив, но присъдата му бе намалена от апелативните магистрати на 4 г. лишаване от свобода.

По време на процеса Евстатиев не се призна за виновен, като твърдеше че всичко е станало доброволно. Той беше задържан в продължение на 2 г. и 7 месеца в предварителния арест и затвора. Ташкена Колчева и до момента твърди, че Евстатиев е невинен.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ