Бившият шеф на ПеПераста Стою обикаля ефира и реве: Сънувах, че Гешев арестува Бойко Борисов

7 Dni Bulgaria17.05.2023
1

„Искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев може да бъде оттеглено. Възможно е ВСС да си подаде оставката.“ Това заяви в „Референдум“ Антон Станков – управляващ съдружник в кантората „Станков-Стоев и партньори“.

На въпрос на водещата на предаването дали действително той разполага с такава информация Антон Станков троснато заяви: „Е, не-сънувах го“.

„Защо трябва да се отстрани предсрочно главният прокурор? Това не е най-големият проблем в съдебната система.“ Това заявява пред bTV през април 2022 година бившият правосъден министър Антон Станков.

Интересно е, че управляващ съдружник в кантората на Антон Станков е и бащата на номинирания за шеф на правна комисия депутат от ПП-Стою Стоев. 30-годишният Стоев беше определен от „Промяната“ и лично от Лена Бориславова за човекът, който ще проведе цялостна правосъдна реформа. Интересно защо партньорът на бащата на „реформатора на съдебната състема“ и негов колега в адвокатската кантора защитава яростно Иван Гешев.

По-рано през деня Антон Станков заяви по БНР, че щом Иван Гешев нарича Бойко Борисов „лицето“ това означавало, че ще бъде обвиняем. Шефът в кантората на Стою Стоев от ПП стигна и по-далеч в твърденията си, заявявайки, че Бойко Борисов е станал депутат, за да придобие имунитет. Нещо, което лидерът на ГЕРБ е коментирал като причина няколко пъти да се отказва от мястото си в парламента.

След като приключи политическата си кариера в НДСВ Антон Станков беше съдия в ток шоуто „Съдебен спор“. В последните месеци името му беше замесено в любовна връзка с актрисата Диана Димитрова, която той отрича.

През 2015 Антон Станков защитаваше и скандалната съдийка Владимира Янева. „Владимира Янева обясни в сряда пред Висшия съдебен съвет, че не помни разговора си със съдийката Румяна Ченалова, който даде началото на аферата „Яневагейт“, каза адвокатът й Антон Станков, бивш правосъден министър в кабинета „Сакскобургготски“.

 

 

 

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ